Вести

У Доњем Срему је 8. јуна одржана бициклијада у дужини од 30 километара од Јакова до Шимановца, посвећена борбеном путу 3. ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде ПВО из 1999. године.

Удружење „Слободно небо Србије” покренуло је иницијативу да поводом 25-огодишњице обарања стелт авиона Ф-117А, као и још два стелт авиона на овом простору, организује бициклијаду посвећену делу борбеног пута своје јединице. Председник општине Сурчин Стеван Шуша, као и председник општине Пећинци Синиша Ђокић подржали су иницијативу и узели активно учешће у организовању бициклијаде. Учесницима је обезбеђена опрема, пратња полиције и хитне помоћи, као и техничка служба.  Иницијативу су подржали представница „Бојног братства“ у Србији Олга Литвина, као и Зоран Јелић, ветеран војних операција у Хрватској, а сада тренер бициклистичког клуба Спутњик.

На циљу у Шимановцима, учесници бициклистичке трке дочекани су поздравним говором представника Општине Туристичке организације, културним програмом дечије групе Свитац из Деча, посета завичајном музеју, као и посета етно кутку удружења жена „Шимановчанке”. На крају манифестације за све учеснике бициклистичке трке приређен је ручак у просторијама ФК Хадук традиционалним јелима домаће кухиње.