Vesti


Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović održali su 10. novembra 2022. godine, u svečanoj sali Doma Garde na Topčideru sastanak sa predstavnicima udruženja sa kojima Vojska Srbije ostvaruje saradnju.

Predstavnici udruženja koja neguju slobodarske vrednosti i vojničke tradicije informisani su o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji u zemlji i regionu i najznačajnijim aktivnostima i pravcima daljeg razvoja sistema odbrane.

Ministar odbrane je u svom obraćanju govorio o političkoj i bezbednosnoj situaciji u zemlji i regionu. On je posebno podvukao potrebu za jedinstvom kada je reč o vitalnim državnim interesima.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, istakao je načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, veliku pažnju poklanjaju saradnji sa svim organizacijama čiji su programski ciljevi i projektne aktivnosti usmereni ka očuvanju slobodarskih, patriotskih vrednosti, vojnih tradicija i vojničkog poziva, kao i na razvoju i afirmaciji disciplina koje svoju primenu imaju u vojsci.


Predstavnici udruženja takođe su imali priliku da ministru Vučeviću i generalu Mojsiloviću prenesu svoja viđenja i stavove u pogledu buduće saradnje, ali i o pitanjima od značaja za odbranu zemlje.

Vojska Srbije realizuje projekte od obostranog interesa sa 37 udruženja, saveza udruženja, asocijacija, klubova i drugih oblika organizovanja koja okupljaju više od 100 hiljada građana Republike Srbije. Saradnja se ogleda kroz obeležavanje godišnjica značajnih istorijskih događaja i ličnosti, organizovanje stručnih skupova, tribina, skupština, okruglih stolova i konferencija.