Vesti

vodonik generatori, mašine za dekarbonizaciju motora vodonikom


Član našeg udruženja i pripadnik ratnog sastava diviziona iz 1999. godine, Čedomir Ljubinković izlagao je svoje proizvode sa svojom firmom na ovogodišnjem Sajmu automobila u Beogradu.

Kao inženjer i inovator, osmislio je 2020. godine novi jedinstveni elektrohemijski sklop serije generatora za proizvodnju vodonika iz vode.

 

Radi se o zanimljivim inivativnim proizvodima koji elektrolizom vode nudi dve vrste proizvoda: vodonik generator za ugradnju u motorna vozila sa svim tipovima motora čijom se ugradnjom ostvaruje povećanje snage do 30% i uštedu postojećeg goriva do 30%, uz smanjenje štetnih izduvnih gasova do 90%, kao i mašinu za dekarbonizaciju motora vodonikom. Dekarbonizacija motora ima funkciju čišćenja unutrašnjih delova motora od kompresionog prostora do delova izduvnog sistema.

Ovo je njegov treći uspešan projekat u nizu inovacija i patenata iz oblasti elektrohemije u poslednjih 12 godina.

„Hydrogen Energy“ bavi se ispitivanjem proizvodnje vodonika elektrolizom vode i primenom energije vodonika i serijskom proizvodnjom generatora vodonika za ugradnju u motorna vozila sa svim tipovima i zapreminama motora sa unutrašnjim sagorevanjem i proizvodnju mašina za čišćenje motora od ugljenika, zapremine do 16.000 cm3.

 

+381 63 777 2663
cedomir@hhogas.rs
www.hhogas.rs
https://www.facebook.com/HHOCEDOMIR/
https://www.youtube.com/playlist?list=PLCEB8C10ACE9AD825
https://www.youtube.com/user/vodagorivo