Вести

Међународни београдски сајам књига, одржан од 21. до 29. октобра 2023. на Београдском сајму, привукао је готово 200.000 посетилаца, а према најави организатора, и наредне године биће одржан на истом месту.

Током девет дана трајања Сајма књига посетиоцима представило 420 директних излагача, од чега 356 домаћих и 64 из иностранства. Укупан број учесника, који, осим директних излагача, обухвата и индиректне односно заступане фирме је 867. Поред издавача из Србије учествовали су издавачи из 15 земаља.

Сајам је одржан на више од 30.000 квадратних метара бруто изложбеног простора. На том простору одржано је 546 програма. Сајам је пратило више од 1.200 акредитованих новинара из 16 земаља.

На сајму је, по трећи пут, учешће узело и Удружење ветерана 3. р. д. ПВО
“Слободно небо Србије“. Понуђене су књиге и обележја чији је издавач наше
удружење, као и књиге других издавача.

Важно обележје Сајма књига је богат пратећи програм. Кроз бројне промоције, презентације, предавања, округле столове и трибине, стручној и широкој публици учесници представљају низ тема важних за књижевност, издаваштво и културу.

Најбоља издавачка кућа на 66. Међународном сајму књига је „Геопоетика“, одлучио је Новинарски жири у којем су била 23 акредитована новинара из 10 редакција. На другом месту је „Академска књига“, а на трећем “Лагуна“.

Емисија Дозволите: Ветерани 3. ракетног дивизиона ПВО на Сајму књига